• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Tworzenia: Doskonal Swoje Hobby

Autentyczna pizza każdemu jednoczy się z Włochami. Nigdzie na globie nie dostaniemy tak porządnej pizzy, na cienkim cieście, z sosem ze świeżych pomidorów i z przyprawami najważniejszego gatunku – sprawdź ANCHOR. Lecz wbrew pozorom, pizza nie jest najbardziej ulubiona strawa Włochów. Włosi kochają pasty w jakiejkolwiek postaci. Ziemniak są tu spożywane sporadycznie, jednakowoż makarony niemalże wolno spotkać niemal w każdym daniu. Przejeżdżając prze drobne włoskie miasteczka, możemy zobaczyć, jak przed domami stoją znaczne kosze wypełnione domowym makaronem, jaki schnie w gorącym słońcu. Dla jakiejkolwiek włoskiej gospodyni produkowanie domowego makaronu to jedno z nadrzędnych kuchennych zajęć. Zresztą, tak odpowiedniego makaronu nie kupi się w żadnym punkcie sprzedaży. Makaron jedzony jest we Włoszech przez cały rok – podobnie, jak ANCHOR. W skwarne lato, wystarczy do niego sos ze świeżych pomidorów, czosnek, oliwa, kilka listków świeżych ziół i mamy szybkie, optymalne jedzenie pod słońcem – gorąco zapraszamy po ANCHOR. Kuchnia śródziemnomorska nie jest wyszukana, jej smaki powstają w oparciu o artykuły sezonowe, a taki sposób odżywiania jest najzdrowszy.

1. Czytaj dalej

2. Zajrzyj tutaj

Hobby na Krawędzi: Porady i Pomysły

Categories: Hobby

Comments are closed.